Συχνές ερωτήσεις

Εδώ και πολλές δεκαετίες το ιδανικό laser εναντίον της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας είναι ο Αλεξανδρίτης με μήκος κύματος φωτός 755nm. Υπάρχουν και άλλα είδη laser τα οποία είναι όμως λιγότερο αποτελεσματικά και πολύ επώδυνα κατά την εφαρμογή τους.

Το laser Αλεξανδρίτη που διαθέτουμε, στοχεύει ανώδυνα το τριχοθυλάκιο* χωρίς να προκαλεί τραυματική εξάχνωση στο στέλεχος της τρίχας** που έχει ως συνέπεια και το επώδυνο έγκαυμα στο υποκείμενο δέρμα του/της ασθενούς. Το laser με τις ανάλογες ρυθμίσεις, αποδίδει την απαιτούμενη ενέργεια στο τριχοθυλάκιο το οποίο εν συνεχεία παύει να παράγει τις ανεπιθύμητες τρίχες.

*είναι ο θύλακος της τρίχας που ευρίσκεται στο δέρμα και παράγει την τρίχα
** είναι το τμήμα της τρίχας που εξέχει ελεύθερο επάνω στο δέρμα

Ναι.
Με τη νέα γενιά Αλεξανδρίτη του ιατρείου μας η αποτρίχωση είναι πλέον μια ευχάριστη διαδικασία. Δεν απαιτείται χρήση αναισθητικής κρέμας ή ψύξη του δέρματος με κρύο αέρα κατά την εφαρμογή του.

Όχι.
Το ερεθισμένο δέρμα και οι μελαγχρωματικές βλάβες (οι σκούρες αποχρώσεις στα σημεία, που εφαρμόστηκε το laser) αποτελούν πλέον παρελθόν. Το laser Αλεξανδρίτη νέας γενιάς του ιατρείου μας εφαρμόζεται με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να ανησυχούμε για τις ανωτέρω επιπλοκές.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός ως προς τον αριθμό και την έκταση των επιφανειών, που μπορούν να αντιμετωπιστούν στην ίδια συνεδρία. Αυτό σημαίνει για εσάς, πως δύναται να πραγματοποιηθεί η θεραπεία στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα στην ίδια πάντα συνεδρία.

Για τις περιοχές όπως μασχάλες, πόδια, κοιλιά και πλάτη χρειάζονται 6-8 συνεδρίες.
Για το πρόσωπο 8-10. Σε περιστατικά με ορμονικές διαταραχές ο ανωτέρω εκτιμώμενος αριθμός συνεδριών ενδέχεται να διαφέρει. Το ιδανικό είναι να πραγματοποιούνται οι θεραπείες ανά μεσοδιαστήματα 3-4 εβδομάδων.
Εν συνεχεία, στη φάση συντήρησης οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 6-12 μήνες.

Μπορείτε, ενδιάμεσα από τις συνεδρίες, να ξυρίσετε τις τρίχες που εξακολουθούν να εμφανίζονται αν και γενικώς παρατηρείται απόπτωση των εναπομείναντων τριχών.
Έπειτα από τον ανάλογο αριθμό εφαρμογών τα τριχοθυλάκια παύουν πλέον να παράγουν τρίχες και τελικά εξαφανίζονται δίνοντας με τον τρόπο αυτόν οριστική λύση στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα που σας ταλαιπωρεί.

Η εφαρμογή της νέας γενιάς laser Αλεξανδρίτη που διαθέτει το δερματολογικό μας ιατρείο επιτρέπεται όλες τις εποχές του έτους ανεξαρτήτως ηλιοφάνειας.
Η παλαιότερη τεχνολογία, που περιόριζε τη χρήση του laser Αλεξανδρίτη, δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα.

Τα πρώτα ορατά αποτελέσματα εμφανίζονται έπειτα από 7-14 ημέρες.
Υπενθυμίζουμε πως ο στόχος του laser Αλεξανδρίτη που διαθέτουμε είναι το τριχοθυλάκιο που παράγει την τρίχα στο δέρμα και όχι το ελεύθερο στέλεχος της τρίχας που εξέχει του δέρματος.

Η απόλυτη ασφάλεια του μας επιτρέπει την εφαρμογή του σε όλα τα άτομα άνω των 16 ετών, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες που ζητούν να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.
Επί υποψία ορμονολογικών διαταραχών με συνοδό σύμπτωμα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα θα σας ζητηθεί από τον δερματολόγο να πραγματοποιηθεί ενδελεχής ορμονολογικός έλεγχός από τον γυναικολόγο/ενδοκρινολόγο σας. Σε γυναίκες και άνδρες με γνωστές ορμονολογικές διαταραχές δεν εγγυόμαστε για τον ακριβή αριθμό συνεδριών που απαιτούνται.

Η αποτρίχωση με laser αποτελεί θεραπεία εκλογής κατά των θυλακίτιδων (ερεθισμένος θύλακος τρίχας έπειτα από τραυματισμό, π.χ. ξύρισμα με ξυραφάκι ή ξυριστική/κουρευτική μηχανή) που ταλαιπωρούν άνδρες και γυναίκες.
Μόλις λάβετε την ανάλογη θεραπεία κατά της θυλακίτιδος και το δέρμα σας επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση, τότε καλόν είναι να ξεκινήσετε συνεδρίες για αποτρίχωση με το laser Αλεξανδρίτη.

Όλες οι εφαρμογές laser στο ιατρείο μας πραγματοποιούνται κατά κανόνα από τον ειδικό Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο-Δερματοχειρουργό Μπίκο Γεώργιο.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε όμως δύναται η εφαρμογή του από το εξειδικευμένο μας προσωπικό.