Η Φιλοσοφία μας

Οία η Μορφή τοιάδε και η Ψυχή [Αίσωπος]

 Το αρχαίο γνωμικό του Αισώπου “Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή” ταιριάζει απόλυτα στην προσέγγιση μου ως προς τις διάφορες δερματοπάθειες οι οποίες προβληματίζουν τον άνθρωπο. Αυτό, διότι η ομορφιά που κρύβεται στην ψυχή μας εμφανίζεται και στο δέρμα μας αλλά και το αντίστροφο.


Η Δερματολογία – Αφροδισιολογία αποτελεί ειδικότητα η οποία πέραν της εικόνας αντιμετωπίζει και την Ψυχική σφαίρα του κάθε ασθενούς. Κάθε Δερματολόγος οφείλει να προσεγγίζει το κάθε περιστατικό τόσο στο δερματικό του πρόβλημα, εφόσον υφίσταται, όσο και στο ψυχικό διότι η εικόνα του δέρματος επηρεάζει την ψυχική σφαίρα. Μπορεί κάποιος να φανταστεί την σχέση αυτή σαν να πρόκειται για ένα ζευγάρι το οποίο οφείλουμε να βοηθήσουμε ώστε να έχει μεταξύ του ισορροπία, ώστε και τα δύο μέλη να εναρμονίζονται πλήρως.


Τι εννοώ όταν αναφέρω πως το Δέρμα και η Ψυχή αποτελούν μια μονάδα: Μια βαριά και εκτεταμένη δερματοπάθεια, όπως η Ακμή, το Έκζεμα ή η Ψωρίαση για παράδειγμα, μπορεί λόγω της εικόνας της να οδηγήσει τον ασθενή σε κοινωνική απομόνωση και εσωτερική απόσυρση. Ο Δερματολόγος εφόσον αντιμετωπίσει ορθά τον ασθενή και τον βοηθήσει να αποκτήσει ένα υγιές δέρμα χωρίς παθολογική κλινική εικόνα θα ωφελήσει και την ψυχική του υγεία εφόσον θα του προσφέρει ανακούφιση και θα είναι πλέον ικανοποιημένος με την εικόνα του.

Μπίκος Ε. Γεώργιος

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Δερματοχειρουργός

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, έτος 2007.


Πλήρης 5ετής επιτυχής ειδίκευση στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία-Δερματοχειρουργική, κατέχοντας έμμισθη θέση στο Δερματολογικό Κέντρο του Nürtingen ¹ Γερμανίας, καθώς και στη Δερματολογική/Δερματο-ογκολογική κλινική του Klinikum Kassel (Haut-Tumor-Zentrum, HTZ) ² στο Κάσσελ της Γερμανίας, στην οποία εργάστηκε επί 3 έτη ως Επιμελητής Ά.

Υπηρεσίες

Καλώς Ήρθατε

Ανακαλύψτε όλες τις σύγχρονες τάσεις της δερματολογίας και βελτιώστε την εξωτερική σας εικόνα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές δερματολογίας.

Ιατρεία

Κλείστε το ραντεβού σας

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ